Galerie

De mens en vooral de man is ontwerper en bemanner van machines. Machines hebben veelal het doel de mens meer macht en mogelijkheid te schenken om als hoeder van de aardbol op te treden.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

охота Бак Дэнни

охота Бак Дэнни

2018

Vliegsimulator uit de vijftiger jaren. Bestuurder in simulator simuleert Mig-15-piloot te zijn en jaagt op de virtuele F-86 met de vermaledijde piloot//held Buck Danny

Godenzonen

Godenzonen

2014

Uit de serie praalwagens en zegekarren. Beweging wordt veroorzaakt door een enthousiaste groep gelovigen die met z'n allen de touwen grijpen om de praalwagen tijdens de processieoptocht door het dorp te sleuren. Het betreft hier het rondsleuren van vier godenzonen met de naam Apollo.

Wodan & Donar

Wodan & Donar

2016

Goden van dood en donder zijn hier uitgebeeld als angsthazen. De aandrijving van het voertuig geschiedt door een mix van vuurpijlen en rotjes. Enigszins een herinnering aan de raketwagen die ooit door de Opel famile in Duitsland is gebouwd.

Maanscheerder

Maanscheerder

2015

Maanscheerder is een hoogtepunt uit de reeks simulatoren. Hier betreft het een simulator om een maanlanding te oefenen

To the stars and beyond.

To the stars and beyond.

2014

Dit is enigszins gebaseerd op één der eerste vluchtsimulatoren, de linktrainer.....

Messerschmittfürvier

Messerschmittfürvier

2011

De Messerschmittfürvier is een simulator die de inzittenden de ervaring van een snelle autorit. In het inwendige is een electromotor met een excentriekje geplaats waardoor de simulator hevig kan trillen. De inzittenden ervaren dat als zittend in een strak afgeveerde sportwagen op een klinkerweg. De electromotor treedt in werking d.m.v. een bewegingssensor.

Olmeekmachine

Olmeekmachine

2011

Zegekar of praalwagen, bemand door zeven Olmeken. Olmeken zijn een nu verdwenen indianenstam uit midden-amerika. Het enige wat van hun beschaving overbleef, bestaat uit wat hoofden van enige cm groot tot bijna 2 m groot.Of de koppen krijgers of koningen voorstellen, weet men niet. Voortstuwing van het voertuig door een propellor aangedreven door een electromotor.

Olmeekmachine II

Olmeekmachine II

2011

Zegekar voor slechts vier Olmeken. Voorstuwing geschiedt door uitverkoren eenvoudige dorpelingen met behulp van wat touwen. Olmeken vormdem ooit een beschaving in Centraal Amerika. De voortgesleepte Olmeken zijn krijgers of koningen. Er is een geluidssensor met electromotor geinstalleerd. Bij een hard geluid draaien de kopjes daardoor heen en weer.

Olympische Helden

Olympische Helden

2011

Zegekar van de winnaars van olympisch goud voor het koningsnummer synchroon trampolinespringen. Voortbeweging door touwen getrokken door de uitzinnige menigte aanwezig bij de aankomst in hun geboortedorp. 

projet bracelet caoutchouc

projet bracelet caoutchouc

2011

Onderzoek naar mogelijke voortstuwingen om van je plaats te komen. Beide heren hebben aan de hand van het aantal elastiekjes, hellingshoek van het voertuig en richting van het voertuig berekend in welke vakantiebestemming zj uiteindelijk terecht zullen komen.